zaszlo.jpgA jó eredmény elérése közösségi prioritás

Ha elfogadjuk azt a gondolatmenetet, hogy 2010 óta nincs hatékony képviselete a felvidéki magyarságnak a szlovák parlamentben, akkor láthatjuk, hogy messze nem csak a listán szereplő 13 jelölt küzdelméről van szó, még csak nem is az MKP struktúráinak életképességéről csupán. A felvidéki magyar közösség érdekeinek érvényesítéséről és közösségi erejének újraszervezéséről ad majd képet a végeredmény. Egy vállalható eredmény lelkileg is megemelné és megerősítené a közösséget, a rossz eredmény viszont többszörösen negatív hatással volna ránk.
Ha ugyanis nem lesz elkötelezett magyar képviseletünk az Európai Parlamentben, érdemben még a hangunkat sem tudjuk hallatni nemzetközi szinten, az érdekeink képviseletéről már nem is beszélve. 13 képviselő viszont biztosan ott lesz Szlovákiából. Már ismertek a politikai pártok választási listái, s látható, hogy a szlovák jelöltek közül senki nem viseli majd a szívén a szlovákiai magyar közösség és Dél-Szlovákia érdekeit. 
Ismét csak magunkban bízhatunk, ott kell lennünk, ahol a döntéseket előkészítik és meghozzák. Itthonról lehet (és kell is) kritizálni az EU működését, de érdemben csak akkor tudunk hozzászólni az EU tevékenységéhez, ha jelen vagyunk az arra létrehozott testületben.

Szerző: Csáky Pál  2014.04.10. 22:50 komment

süti beállítások módosítása