A bizonytalanság – sajnos - korunk egyik kulcsszava. Érezzük jelenlétét mindennapjainkban, s fokozottabban féljük eljövetelét, ha a jövőről beszélünk.

Alig jönnek létre új munkahelyek Szlovákiában, ugyanakkor veszélybe egyre több munkaalkalom kerül. Romlik az emberek szociális helyzete, többen – munkalehetőség után indulva – el is hagyják szülőföldjüket. Panaszkodnak sokan, nem jó az emberek hangulata.

És akkor jönnek a szlovákiai kormánykoalíció, az SDKU, a Most, a KDH és az SaS politikusai azzal, hogy meg kellene emelni a saját fizetésüket. És az asszisztenseik fizetését. A kormány bukására volt szükség ahhoz, hogy ezt a rövidlátó kezdeményezést leállítsák.

S még meg sem szavazták a parlamentben a moratóriumot, máris jön az újabb pénzpocsékolás-hullám. Egyes kormánypártok már most fényűző választási kampányba kezdtek – pedig mindenki tudja, hogy a választások csak március 10-én lesznek. De a kormánypártokban a jelek szerint van pénz dögivel. Van mit szórni  karácsony előtt, és lesz mit szórni februárban is, az éles kampányban.

Erre lennének vevők az elszegényedés miatt egyre többet panaszkodó polgárok?

Szerző: Csáky Pál  2011.11.23. 10:21 komment

süti beállítások módosítása