zaszlo.jpgA szlovákiai magyar civil szektor gyenge és alulfinanszírozott. Az EU ugyanakkor számos olyan lehetőséget is kínál, amikor közvetlenül Brüsszeltől lehet igényelni a támogatásokat.

Ezeket a csatornákat jobban ki kell használni. Oktatási és nyelvvédelmi programokat is lehet finanszírozni közvetlen brüsszeli csatornákból. Jó kapcsolatrendszer és szakmai elkötelezettség szükségeltetik mindehhez. Az MKP EP képviselőjelöltjei bírnak ilyen kapcsolatokkal.

Az EU öt év múlva tejesen más lesz, mint ma

Azt is látnunk kell, hogy az Európai Unióban jelentős mozgás indult be, hogy átszervezze politikai és irányítási rendszerét, újabb alapdokumentumokat fogadjon el, illetve megreformálja az unió pénzügyi szerkezetét is. Ezeket a fontos kérdéseket is csak akkor tudjuk befolyásolni, ha ott leszünk a tárgyalóasztaloknál, illetve első kézből lesznek információink arról, mi történik, illetve mi készül.

Ezt a potenciált is persze csak akkor tudjuk érdemben használni, ha kellő ismeretekkel, nyelvtudással és kapcsolatrendszerrel felvértezett képviselőket küldünk ki. Ők az egyedüli magyar listán találhatók, közülük kettőt lehet bekarikázni a választások napján.

Ne adjuk fel az esélyt, ne dobjuk oda két mandátumunkat a Smernek vagy a KDH-nak!

Legyen elkötelezett magyar képviselet az új Európai Parlamentben!

 

 

Szerző: Csáky Pál  2014.05.22. 01:50 komment

süti beállítások módosítása