lelkunk.jpgAz uborkaszezonba belefáradt, némi politikai izgalmat is kívánó polgár most felkapta a fejét: igen, ez az! Erre várok hónapok óta! Előrehozott választás kell – a la Simon Zsolt!
És már hegyezi is a pennáját – hogy közölje Zsoltunkkal nevét és címét, amelyre egy párt felfuttatásához szükség van.
Az Új Szó munkatársa is készséggel játssza el a tapasztalatlant (jó, rendben, lehet, hogy nem játssza, de azt ismerje el a kedves Olvasó, hogy visszafogott kifejezést használtam), és ír egy fél oldalas reklámszöveget az egészről. A megszólaltatott szakértő ugyan – óvatosan – jelzi, hogy úgy hülyeség az egész, ahogy van, népszavazással nem lehet új választásokat kierőszakolni - de ez most nem lényeges. A lényeges az, hogy újból meg lehessen vezetni a tapasztalatlan dél-szlovákiai (magyar és szlovák) polgárt, és becsatornázni őt egy újabb pártfelfuttatási kísérletbe (a Hlina-pártot ugyanis Zsoltunk már megvette, a párt, mint olyan, már a zsebben van).

Most tekintsünk el attól, hogy Simon Zsolt a rombolók prototípusa, s a „demokratát” is azután találta meg magában, hogy a Most dobta a mezőgazdasági miniszteri posztot, amelyet ő annyira óhajtott (volna). 

Most a lényegről mondjunk el néhány mondatot – annyit, amennyit az ügy napjainkban érdemel.

Ugyanis megint csak üres érdekek körül forog az egész történet, gazdag fiúk pénztárcái körül. Arról van szó, hogy a Most-Híd körül csoportosuló gazdasági emberek egy része elégedetlen. Hiába, csak gyenge, egy számjegyű eredményre sikeredett a rengeteg pénzt felzabáló, két számjegyes eredmény reményét sejtetni hivatott kampány. Kevés a poszt (és a pénzcsatorna) és sok a fóka (a nagy pénztárcák víziójától elbódult, Híd körüli szürkezóna). Ezért a szlovákiai magyar gazdagfiúk (nem helyesírási hiba, hanem a viszonyokat a legjobban kifejező szó) összejöttek, és ott az alábbiak hangzottak el. Idézőjelben írom, mert az egyik résztvevőtől tudom: „Vissza kellene térni a régi, szép időkhöz, amikor volt egy viszonylag erős, 11 százalékos pártunk, amely nekünk is több pénzeket csorgatott, s ahol mi, Csáky megjelenéséig, diktáltunk a politikusoknak. A jelenlegi két párt (MKP,MOST) jelenleg viszont nem képes együttműködni. Ugyanakkor, bár a Most-Hídtól elmennek a kiábrándult emberek, nem mennek vissza az MKP-hoz. Kell tehát egy harmadik párt, amely felfogja ezt az elvándorlást, és szerez még szavazókat az eddigi inaktívak közül is. Egy magyar-szlovák regionális párt megszerezhet 2-3 százaléknyi támogatottságot, s ezzel az MKP és a Most számára partnerré válhat. Egy ilyen hármas koalíció eredményezhetne 9-10 százalékot, s az új konstrukcióban a jelenleg kiszorultak is helyzetbe kerülhetnének.”

Hát erről lenne szó, nem az előrehozott választásokról. Aláírásával és lakcíme megadásával mindenki Simon Zsolt pártjának felfutását támogathatja. És néhány nagypénztárca tulajdonosának reményeit növelheti.

Szerző: Csáky Pál  2016.08.08. 09:14 komment

süti beállítások módosítása